Kaupat

Suomessa on paljon hyviä pyöräkauppoja, mutta vasta-alkajan kukkarolle niiden hinnat saattavat usein olla liian korkeat. Onneksi kaupat voi tehdä myös ulkomailta tilaamalla.  Aloittelijankin on hyvä olla tyytymättä siihen halvimpaan vaihtoehtoon, sillä se osoittautuu usein erittäin huonoksi valinnaksi ensimmäisten satojen kilometrien aikana. Kuten John Cooper on aikanaan sanonut: ”You buy cheap, you buy twice”.

Kauppojen hintaerot

Hintaero Suomessa ja ulkomaisessa polkupyörien nettikaupassa saattaa olla jopa satoja euroja, joten kannattaakin miettiä tarkkaan mistä pyöränsä ostaa. Kivijalkapyöräkaupassa saa tietenkin palvelua ja selvyyttä siihen, millainen pyörä on sopivan kokoinen juuri sinulle, mutta se ei velvoita sinua ostamaan pyörää sieltä. Internetistä löytyy monia hyviä sopivan koon löytämiseen tarkoitettuja laskureita, joiden avulla oikean kokoisen pyörän löytäminen ei ole kovin vaikeaa. Suurin merkitys pyörän koossa on korkeudella, ja sitäkin saa säädettyä melko paljon satulan nostamisella tai laskemisella.

Vasta-alkajan kannalta parhaat nettikaupat ovat ne kaupat, joissa on jatkuvasti tarjouksia viimevuotisista malleista. Viime- tai toissavuoden malleja voi parhaassa tapauksessa saada jopa puoleen hintaan. Eroja uudempiin malleihin ei yleensä ole läheskään niin paljon, että kannattaisi maksaa täyttä hintaa uusimmasta mallista. Toki välillä uusimmatkin mallit ovat kohtuuhintaisia ja täten myös potentiaalisia vaihtoehtoja.

Hyviä polkupyörä nettikauppoja halpojen pyörien ja varusteiden bongaamiseen ovat mm.:

Saksalaiset kaupat

Lisätietoa kaupoista