Brexitin vaikutus pyörien hintoihin

Brexit on vuoden alusta alkaen vaikuttanut Briteistä tilattavien pyörien hintoihin, sillä viime vuoden siirtymäajan jälkeen kaikki tilaukset saarivaltiosta on tullattava Suomen rajalla.

Brexitin vaikutus hintoihin

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaupat voivat sisällyttää hintoihinsa tullauksesta aiheutuvat kulut jolloin he maksavat ne valmiiksi lähetyksen yhteydessä. Näin toimii ainakin Chain reaction cycles ja Wiggle. Osa kaupoista myös sisällyttää verot hintoihin, mutta tullauksessa saattaa tulla käsittelykuluja siitä huolimatta.

Koska sivuiltamme löytyvät kaupat harjoittavat verkkokauppaa ympäri maailmaa, ovat he ehtineet löytää kuluttajille helpoimmat menetelmät tuotteiden hinnoitteluun jo kauan ennen brexittiä. Tämän takia homma näyttäisi toimivan erinomaisesti tänäkin vuonna ja tulevaisuudessa päästiinpä Britannian kanssa millaiseen sopuun tahansa kaupankäynnin kanssa.

Kaiken kaikkiaan hinnoissa ei välttämättä näy sen suurempia eroja, mutta käytännössä tullauksen tarve lisää kuitenkin kuluja jonkun verran.

Brexitin vaikutus toimitusaikoihin

Tullauksen takia matka-aika paketeilla saattaa venyä muutaman päivän riippuen miten nopeasti tullaus saadaan tehtyä. Esimerkiksi alkuvuonna on nähty brexitin ja COVID-19 -taudin yheisvaikutuksia, joiden takia rajat ruuhkautuvat ja tavara kulkee normaalia hitaammin.

Mutta kun pandemia hellittää niin se tulee näkymään todennäköisesti myös toimitusajoissa positiivisesti.

0 kommentit

Jätä kommentti

Halutako liittyä keskusteluun?
Sana vapaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *