Pyöräilykevät 2014

Pyöräilykelejä on jo ollut noin kuukauden verran, joka on myös näkynyt sivustomme kävijämäärän selkeässä kasvussa. Auringon alkaessa paistelemaan ja sulattelemaan menneen talven lumia, alkaa pyöräkuume iskeä taas päälle suomalaisilla.

Itsekkin olen jo yhden tilauksen tehnyt, kun ei jaksanut enää pienellä käsipumpulla pyörien kumeja pumppailla. Tilasin sitten CRC:sltä kunnon jalkapumpun mittarilla ja homma alkoi tuntua vähän mielyttävämmältä. Pumppu maksoi reilu 20 euroa ja tuntuu sopivan jämäkältä.

airwave pumppu

Pumpulla pystyy laittaa ilmaa niin presta-, kuin schrader-venttiilillisiin renkaisiin. Tämä on ihan jees, sillä omassa fiksissä on tällä hetkellä vieläkin etukumissa schrader-venttiili.

Samalla tilasin muutaman sisäkumin joka oli ihan hyvä valinta, sillä pumpattuani vanhat gummit, takarengas tyhjeni saman tien. Ihme ja kumma schrader-venttiilinen eturengas on nyt kestänyt kolmen presta-venttiilisen renkaan ajan ajoa, vaikka sen ei pitäisi kestää niin hyvin suuria paineita, jotka ovat maantiepyörän renkaille ominaisia. Tosin ei puhkeamiset ole venttiilistä johtuneet kun reikiä on tullut ihan muualle.

Tilasin myös fiksini ohjaustangon päihin uudet tulpat, sillä vanhat teipin mukana tulleet tulpat ovat jääneet viimekesän aikana matkan varrelle. Nyt ostin sitten ruuvattavat veijarit ettei tarvitse pelätä että ne löytää joku taksikuski vuoronsa päätteeksi peräkontistaan. Näin taisi käydä viime vuonna toiselle tulpalle kun lainasin pyörää kaverille, jolla oli pakottava tarve käydä kaupassa hakemassa lisää olutta. Takaisin polkeminen kaupasta ei sitten maistunutkaan liian isolla pyörällä jolla ei osannut polkea ja hommat meni taksihommiksi. Mutta kuitenkin, uudet tulpat oli noin 6 euroa halvat ja vaikuttaa ihan hyviltä. Vähän muovinen sisärakenne mutta siellähän se on suojassa tangon sisällä..

Olisi varmaankin pitänyt vielä yhden pyöräilyhanskat laittaa tilaukseen, sillä ei tuolla kauhean kauaa pysty ilman hanskoja paahtamaan sitä perus 60km/h vauhtia keskellä kaupunkia.

2 kommentit
 1. Skadi4
  Skadi4 says:

  Ai pumpun saa noinkin halvalla.. :O itse lainaillut ”salaa” taloyhtiön pyöräkellarin lattialla maannutta lattiapumppua jo useampien kuukausien ajan. Täytynee katsoa omaa pumppua myös nyt kun alkaa olemaan ensimmäisen maantiepyörän osto käsillä!

  Vastaa
 2. Virtanen
  Virtanen says:

  Joo ja yllättävän hyvä pumppu onkin tuohon hintaan. Jos tilaat maantiepyörän ulkomailta niin pumppuhan tulee siinä samalla kätevästi 😉

  Vastaa

Jätä kommentti

Halutako liittyä keskusteluun?
Sana vapaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *