Kuravelliä ja designiä

Sää lämpenee ja kelit huononee. Ilahduttavaa on, että suurin osa pyöräteistä on jo lakaistu ja lumet lähteneet. Se ei kuitenkaan paljon lämmitä kun vettä tulee taivaalta ja kura roiskuu, eli puku päällä ei sovi ajella, niin kuin yleensä on tapana.

rapaa

Tänään oli jännittävä päivä, sillä edessä oli ensimmäinen “pidempi” reissu tänä keväänä. Elikkä töihin ja takaisin! Matkaa kertyi yhteensä noin 30km ja päätin unohtaa puhelimen kotiin ettei missään nimessä saisi informaatiota Sports Trackerin avulla kerättyä. Reitti oli Leppävaarasta kehän vartta ja länsiväylää myöden Hernesaareen. Sen verran mainiossa kunnossa kuitenkin oli, että viiden tunnin tauko työpaikalla teki terää ja jaksoi ajella takaisin.

 

Pakko vielä sauhuta hieman. Vähän aikaa sitten esille ponnahti taas jo vähän vanhempi uutinen, missä kerrotaan Helsingin ostaneen pyörätelineitä kymmenillä tuhansilla euroilla. Asiaa perustellaan näin; “Aika tyyriiltähän se tuntuu, mutta kyseessä on kuitenkin designtuote”. No kyllähän se tottakai saa maksaa jos joku on päättänyt että se on “designiä”. Tietenkin. Tuntuu olevan yleinen tapa, että rahaa saa käyttää mielettömiä määriä, jos tuote vain on jotenkin taiteellista tai edes jonkun etäisesti tunnetun henkilön suunnittelemaa.

Kannatan pirteää kaupunkikuvaa ja on erittäin mainio asia, että saadaan jotain poikkeavaa ympäristöön, mutta eikö tämänkin projektin olisi voinut toteuttaa esimerkiksi järjestämällä muotoilualan opiskelijoille kilpailun ? Tai jotain muuta vastaavaa, mikä ei olisi maksanut kymmeniä tuhansia euroja pelkästään “design”-sanan varjolla. Aina on mukava valittaa, mutta samat rahat olisi mielestäni voinut ihan hyvin laittaa vaikka pyöräteiden kunnossapitoon.

 

0 kommentit

Jätä kommentti

Halutako liittyä keskusteluun?
Sana vapaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *