Pyöräprojektia kevääksi

Kevät kolkuttelee jo ovella ja pyöräilemään pitäisi päästä. Tilanne on kuitenki se, että olen omistanut Raleighin maantiepyörän nyt noin puolitoista vuotta ja sen kanssa on melkoisen turhauttavaa liikkua Helsingissä lyhyitä matkoja: Lukkojen kanssa pelleily, kaikkialle pitää mennä pyöräilykengät jalassa ja muuta kivaa…

Tänä keväänä sain sitten kaverilta vanhan fiksifillarin joka on pienehköä laittoa vaille ajokuntoinen, eli pientä pyöräprojektia kevääksi siis tiedossa. Pyörä on Create Bikesin valmistama ja väritykseltään melko mitäänsanomaton. Tämän takia ajattelin vähän myös maalailla sitä. Kävin Bauhaussista ostamassa vihreää maalia jolla värjään rungon pirteämmäksi. Vanteiden sininen väri saa jäädä ennalleen, sillä valitsin sellaisen vihreän mikä sopii vanteiden väriin. Ohjaustangon ehdin jo repiä pois ennen kameran käteen saamista, mutta se oli perinteinen lähes täysin suora ohjaustanko.

alkutilanne pyöräprojektissa

Itse olen mieltynyt bull horn tankoihin, koska ne antavat pyörälle vauhdikkaampaa lookkia ja toisessa pyörässäni on droppitanko, joten bulli oli ilmeisin vaihtoehto. Niitä ei kuitenkaan kauheasti ollut kaupoissa tarjolla. Ensimmäisen hyvän löysin Wigglestä mutta se ehti myydä itsensä loppuun ennen kuin ehdin tilata.  Hintaa tällä tangolla oli vaivaiset pari kymppiä.

Päätin pitää budjetin mahdollisimman pienenä, sillä rahat on muutenkin opiskelijalla aina finaalissa. Selailin eri pyöräkauppojen tarjontaa ja tulin loppujen lopuksi Chain Reaction Cyclesin sivuille mistä löytyi kaikki tarvittava tilpehööri:

Chain Reaction Cyclesillä bullitanko (Pro-Lite Livenza Handlebars 2013 – Black 440mm 31.8mm) oli hieman kalliimpi (35€) kuin Wigglen loppuunmyyty mutta silti halvin mitä pienellä selailulla kaupoista löytyi (tässä myös syy siihen että tilasin muutkin tuotteet CRC:stä).

Teipit (Clarks Cork Handlebar Tape – Blue) tankoon maksoivat 7,5€ ja niiden mukana näytti ainakin kuvan perusteella tulevan tupit tangon päihin. Väriksi valitsin vanteiden värimaailmaa mukaillen sinisen.

Halvin stemmi joka oli samaa kokoa ohjaustangon kanssa (31,8mm) maksoi noin 22€ (Pro-Lite Pelmo Stem – Black 120mm +/- 6 Deg 31.8mm). Halvimmillaan stemmit näyttivät olevan 10 euron luokkaa mutta ne olivat kaikki kapeampaan ohjaustankoon.

Loittorenkaita (Brand-X Spacer Pack Alloy 5 x 5mm – Red 1.1/8″ (5 x 2254)) tilasin varuiksi, sillä en ole vielä päässyt tutustumaan tarkemmin mitä etuhaarukan kiinnitys vaatii ja ajattelin koittaa nostaa ohjaustankoa mahdollisimman ylös, sillä olen melko pitkä kaveri (192cm). Värivaihtoehtoja tässäkin oli monia ja valitsinkin punaiset rinkulat tuomaan vähän pientä hauskaa yksityiskohtaa pyörään. Hintaa näillä oli noin 5€

Ja viimeiseksi tilasin vielä uuden etukumin (Vittoria Zaffiro Tyre – 700 x 23c Black/Black), koska nykyinen on aika heikossa hapessa ja väärän värinen. Hinta: 10€.

Yli yhteensä tähän prokkikseen upposi osien osalta noin 80€ joten toimituskulutkin olivat ilmaiset (Chain reactionilla aina yli 49€ ostoksissa). Tosin on ehkä turhan aikaista vielä sanoa että näillä pärjätään. Nyt vaan odottelemaan osien saapumista niin näkee sopivatko ne edes koon puolesta pyörään… Pitänee repiä pyörä atomeiksi nyt niin pääsee maalauspuuhiin.

 

0 kommentit

Jätä kommentti

Halutako liittyä keskusteluun?
Sana vapaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *