Miksi minun pitäisi aloittaa pyöräily

Ennen kuin aloittaa pyöräilyharrastuksen täytyy kysyä itseltään; miksi minun pitäisi aloittaa pyöräily ? Monilla syyt ovat terveydellisiä, osalla syynä voi olla halu tuottaa vähemmän saasteita tai pelkästään siksi, että se on hauskaa.

Helpoin tapa aloittaa pyöräilyharrastus on ostaa hyvä peruspyörä ja ruveta hiljalleen ajelemaan esimerkiksi työmatkoja pari kolme kertaa viikossa. Liian ankara startti pyöräilyharrastukselle voi nopeasti tappaa innostuksen, kun voimat loppuvat, eikä positiivisia tuloksia näe heti. Toinen usein tehty virhe, on ostaa heikkolaatuinen polkupyörä; jos pyörä on painava ja siinä on huonot osat, ei pyöräily välttämättä tunnukkaan niin mukavalta kuin kuvittelit.

Pyöräilyn vaikutukset terveyteen

Pyöräilyllä voi olla monia  positiivisia vaikutuksia terveyteesi. Lihaskunto ja kestävyys paranevat, hapenottokyky kehittyy ja tunnet itsesi pirteämmäksi. Pyöräily on helppo liikuntamuoto, minkä aloittaminen ei vaadi suuria ponnisteluita. Hyötyliikuntana pyöräily sopii erityisen hyvin esimerkiksi työ- ja kauppamatkoille ja silloin myös liikkeelle lähteminen on helpompaa.

Jotta hyötyjen hahmottaminen olisi helpompaa, tarvitsemme täysin keskinkertaisen esimerkin, missä on arvailtu eri laskureiden ja urheilu-sovellusten tarjoaman informaation perusteella, sitä kuinka paljon esimerkiksi kaloreita 5km työmatkalla kuluu. Ja niitä kuluu noin 150. Tämä luku on keskiarvo ja se voi vaihdella ihmisen ominaisuuksien mukaan, kuten ikä, paino jne. Lisäksi luvussa ei ole otettu huomioon korkeuseroja tai polkupyörän ominaisuuksia.

Joka tapauksessa, työmatkalla palaa päivässä (edestakaisin) 300 kaloria. Ja kun yksi kilo rasvaa on (kaikkien lähteiden mukaan) 7000kcal,  voidaan nopeasti laskea että 23 työpäivässä haihtuu kilo rasvaa. Tämä on tietenkin vain siinä tapauksessa, että olet ennen pyöräilyn aloittamista noudattanut ruokavaliota, mikä ei nosta painoasi. Eli mikäli syöt tismalleen samalla tavalla, kuin ennen työmatkapyöräilyn aloittamista, laihdut pyöräilyn avulla yhden kilon 23 työpäivässä, eli noin kuukaudessa. Sopivaa pyöräilyaikaa on yleensä ainakin 5 kuukautta toukokuusta syyskuun loppuun, eli 5 kiloa vuodessa. Lisäksi mahdollinen aineenvaihdunnan parantuminen saattaa edistää kilojen lähtemistä.

Luonto

Maailman tämän hetken suurin puheenaihe on tietenkin ympäristö. Kaikkein vähiten luontoa rasittava liikkumismuoto on kävely, mieluiten alasti, sillä vaatteiden tekeminen rasittaa tätä nykyä valtavasti luontoa.

Pyöräily liikkumismuotona on varmasti yksi luontoystävällisimmistä. Tietenkään ei voi ajatella, että oma panos olisi missään mielessä merkittävä luonnon pelastamiseksi, mutta kun tarpeeksi moni ajattelee samalla tavalla, voi siitä jo olla jonkinasteista hyötyä. Suurin virhe kuitenkin on ajatella, että ei se mitään pelasta, jos sinä alat liikkumaan ekologisemmin kun kaikki muut ajavat autolla.

15877602205_50cce33431_z

Liikkumisen kustannukset

Raha kiinnostaa aina, mutta useimmiten esimerkiksi auto ”on vain oltava”, maksoi mitä maksoi. Tietenkin autoa voidaan tarvita perheen menoihin, harrastuksiin ja muihin asioihin, mutta useimmiten silloin kun on auto, sillä myös ajetaan joka paikkaan etäisyydestä riippumatta (useimmiten ajankäyttöön vedoten, mistä lisää seuraavassa kappaleessa).

Uusi polkupyörä, kohtuullisen hyvä sellainen, maksaa ehkäpä noin 700€  ja sen käyttö maksaa vuodessa 0-50€. Polkupyörän vuosikustannukset riippuvat paljon pyörän tyypistä, käyttötarkoituksesta ja kilometrimäärästä, kuten autollakin. Useimmiten polkupyörässä joutuu vaihtamaan renkaita ja sisäkumeja mitkä maksavat noin 25-30€ / rengas ja 3€ / sisäkumi. Lisäksi vaihteilla on tapana usein mennä epäkuntoon ja se vaatii usein korjaamolla käyntiä.

Julkinen liikenne on sekin varmasti auton käyttöä halvempaa, mutta sitä on jo vaikeampaa perustella, jos käytössä on kuitenkin auto, millä ajaa ympäri vuoden muilla asioilla. Kuukauden seutulippu pääkaupunkiseudulla maksaa 102,4€ (2016).

Koska pyöräily on suomen olosuhteiden pakosta melko kausiluonteista useimmille pyöräilijöille, otetaan laskelmaan mukaan vain 6 kuukautta. Auton kuluissa otetaan huomioon vain polttoainekustannukset, sillä sen oletetaan olevan joka tapauksessa käytössä. Autoon toki tulee kulumisesta lisäkuluja, mutta niitä ei huomioida tässä laskelmassa. Laskelmassa käytetään esimerkkinä 5km työmatkaa, mikä ajetaan 21 kertaa kuukaudessa 6 kuukauden ajan.

Keskimääräinen polttoaineen hinta on 20.4.2016 noin 1,3€/l

Henkilöautojen keskimääräinen kulutus vuonna 2011 suomessa oli bensiinikäyttöisillä ajoneuvoilla 7,8l/100km (VTT)

Henkilöautolla ajamisen keskimääräinen hinta 6 kuukauden ajanjaksolla (polttoaineet): 127,7€

Seutulippu pääkaupunkiseudulla: 614,4€

Polkupyörä: 25€

Tulosta voidaan pitää erittäin yksiselitteisenä: Minkä ihmeen takia ihmisen pitäisi käyttää julkisia kulkuneuvoja jos on oma auto ? Tietysti ruuhkien välttäminen on ihan hyvä syy.

Ajankäyttö hyvä syy sille miksi minun pitäisi aloittaa pyöräily

Eräässä dokumentissa kerrottiin, että Yhdysvalloissa yli puolet autolla tehdyistä matkoista on alle 5km. Monesti ihmiset kuvittelevat, että auto on, noh, automaattisesti nopein vaihtoehto paikasta toiseen kulkemiseen. Etenkin työmatkoissa tämä harhakuva voi olla todellinen, kun aamulla on valtava kiire ja pitää nopeasti päästä hyppäämään auton kyytiin että pääsee istumaan tuhansiin liikennevaloihin ja ruuhkaan.

Totuus kuitenkin on, että esimerkiksi 5km matkaan menee polkupyörällä noin 15 minuuttia. Autolla vastaavaan matkaan menee ehkä 5-10 minuuttia riippuen paljolti kohteesta mihin olet menossa. Pyöräillessä matka-aika pysyy aina lähes samana, sillä ruuhkaa erittäin epätodennäköisesti on, ja usein pyörätiet on suunniteltu siten, ettei liikennevaloihin tarvitse pysähtyä yhtä usein kuin autolla.

Julkiseen liikenteeseen verrattuna polkupyörä voi usein olla paljonkin nopeampi vaihtoehto. Kerron siis esimerkin itsestäni: työmatka on noin 11km ja julkisilla kulkuneuvoilla matka-aika kävelemiset mukaan lukien on noin 45 minuuttia, polkupyörällä matka taittuu parhaimmillaan 30 minuutissa, eikä aikataulua tarvitse sovittaa bussien aikataulujen mukaan.

Ajankäytöllisesti hyödyt auton käytöstä tulevat esille vasta pidemmillä matkoilla. Kaupungissa polkupyörä saattaa siis jopa säästää aikaa autoiluun verrattuna.

Negatiiviset asiat

Hiki. Pyöräillessä tulee hiki, jos maasto on vähänkään epätasaisempaa ja toimistoon ei voi tietenkään mennä  hikisenä. Harvemmin on myöskään aikaa käydä toimistolla suihkussa, saati vaihtaa vaatteita. Jos hiki on ongelma kannattaa tutustua sähköpyöriin, joiden avulla mäet taittuvat helposti moottorin avulla!

Hikeäkään ei tule jos jaksaa tai on aikaa pyöräillä rauhallisesti, ellet ole äärettömän hikoilevaa tyyppiä. Kuten missä tahansa kulkuneuvossa, pyöräilyssäkin on tietysti huonot puolensa. Sateella on erittäin ikävää pyöräilä, varsinkin lumisateella ja harva ottaa tavakseen pyöräillä ympäri vuoden. Negatiivisia asioita voi aina keksiä mielinmäärin saadakseen tekosyyn jättää asioita tekemättä. Kaikesta tekemisestä kuitenkin löytyy niin hyvät, kuin huonotkin puolensa ja tällöin kannattaa yhdistellä eri asioiden hyvät puolet ja tehdä elämästä helpompaa!

0 kommentit

Jätä kommentti

Halutako liittyä keskusteluun?
Sana vapaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *