Parola – Espoo, valmistelu ja varusteet

Huomenna olisi sitten aika hypätä jälleen isoihin kuvioihin ja polkaista kesä käyntiin kevyellä ~120km lenkillä Parolasta Espooseen. Tietenkin nyt kun on jo takana melkein 40km päivälenkkejä niin tuon luulisi onnistuvan melko helposti.

Lähtökohtana kuitenkin yrittää pitää vauhti ”mahdollisimman” alhaisena. Aikaisemmilta reissuilta on tullut tutuksi illuusio jaksamisesta varsinkin alkumatkalla, kun keskivauhti on hiponut 25km/h. Sitten on ihmetelty 15km välein, että miten voi olla mahdollista edes jaksaa loppuun asti. Nyt olisin tyytyväinen jos keskivauhdin saisi jonnekkin 17km/h tienoille. Ehtisi mukavasti salkkari-aikaan kotiin. Valmistautuminen on ollut.. no jotain. En siitä sen enempää tiedä ja ammattilaisena en edes jaksa ottaa selvää miten tälläisiin rykäisyihin tulisi fyysisesti valmistautua. Lyhyehkön tempo-lenkin kävin eilen vetäisemässä ja viime viikolla tuli yhteensä hieman yli 100km ajelua kasaan, joten oletan olevani parhaassa mahdollisessa tikissä tähän koettelemukseen.

Mukaan matkalle lähtee tuollainen sairaalavaruste-varastolta jotenkin asuntooni päätynyt glukoosi-mönjä. Sillä olisi ilmeisesti tarkoitus tarkastella diabetes-potilaiden verensokerin heilahteluita, mutta tässä tapauksessa se saa toimia kalori-lähteenä matkalla. Lisäksi täytyy ottaa mukaan muutama banaani, sillä ne ovat urheilijoiden suosiossa. Työkaluistakaan ei haittaa ole, joten mukaan tarttuu vielä renkaiden / sisäkumin vaihtoon tarvittavat välineet + sisäkumi, sekä minipumppu ja jakoavain.

Säästä on ”luvattu” aurinkoista ja lämmintä, ehkä vähän liiankin lämmintä, joten puitteet pitäisi pääosin olla kunnossa. Toivotaan että laitteet kestävät ja matkasta selviytyy ilman suurempia onnettomuuksia.

Timo

0 kommentit

Jätä kommentti

Halutako liittyä keskusteluun?
Sana vapaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *