Polkupyöräprojektin päätös

Keväällä aloittamani polkupyöräprojekti on vihdoin tullut valmiiksi. Projekti on ollut suhteettoman hidas, sillä homma piti hoitaa melkoisen kaukana ja maalin kuivumista ei jaksanut jäädä katselemaan. Tulipa siinä samassa sitten poljettua moneen kertaan ihan hyvä lenkki toisella pyörällä.

Homma siis alkoi osien tilaamisella ja pyörän kuskaamisella paikkaan missä oli oikeat puitteet homman hoitamiseen. Osat maksoivat 80€ Chain Reaction Cyclesiltä ja lista niistä löytyy edellisestä blogipostauksestani TÄSTÄ.

Sitten päästiinkin tositoimiin ja hiomaan vanhaa kulahtanutta maalipintaa. Aluksi homma hoitui käsin hiomalla, mutta kärsivällisyys jynssäämiseen lopahti melkoisen nopeasti kun etuhaarukka oli hiottu. Tästäpä syntyikin idea hoitaa homma loppuun rälläkällä ja jälki oli sen mukaista. Tämän jälkeen saikin sitten taas hinkata käsin melkoisesti, että sai pinnat riittävän tasaiseksi. Seuraavalla kerralla pitänee jättää oikotiet väliin..

Homma saatiin kuitenkin melko hyvin haltuun rälläkkäepisodin jälkeen ja vihdoin päästiinkin maalauspuuhiin. Maalit ostin Bauhaussista ja niiden yhteishinnaksi lakkoineen tuli noin 20€: pari purkkia vihreää maalia ja yksi lakkaspray. Maalaaminen alkoi onnistuneesti etuhaarukan värjäämisellä, minkä jälkeen alkoikin pohdinta mihin haarukan laittaisi kuivumaan. Toisessa kädessä haarukka ja toisella kädellä sopivan kuivatuspaikan järkkääminen ei ollut helpoimmasta päästä ja homma menikin sen mukaisesti: Katosta roikkuvaan narunpätkään haarukka ”kiinni” ja koko setti saman tien lattialle BOOM! Sitten vaan odottelemaan että maali vähän kuivuu jotta sen voi hioa ja maalata uudestaan. Sinä aikana pystyikin kehittelemään vähän paremman kuivatuspaikan. Rungon maalaaminen sujuikin yllättäen ilman sen kummempia aivopieruja. Kun kaikki maalit oli käytetty loppuun oli lakkauksen vuoro, mikä kesti myös niin pitkään kun purkissa oli lakkaa jäljellä.

Ikuisuudelta tuntuneen maalailu/lakkailusetin jälkeen päästiinkin kokoamaan pyörää, mikä sujui nopeasti. Tilasin omalogo.fi -sivuilta pyörään vielä vähän tarraa koristamaan runkoa, eli tarrat vielä kiinni ja pyörä olikin uutta ensipolkaisua vaille valmis.

Ensipolkaisun jälkeen huomasin että takakumi on melko löysä ja sisäkumin venttiili niin lyhyt, ettei sinne saanut millään pumpattua ilmaa. Myös jarrut puuttuivat, sillä vanha ohjaustanko oli ohuempi kuin tilaamani bullhorn-tanko. Tämän lisäksi piti hankkia takarattaaseen vielä uusi lukkorengas ettei homma leviä käsiin. Koska kärsivällisyys oli taas sen verran huimaa niin en jaksanut enää lähteä tilaamaan tarvittavia osia ulkomailta. Homma hoituikin sitten Helsingin Fillarikellarissa, missä palvelu oli asiantuntevaa sekä nopeaa ja osat irtosivat noin 40 eurolla.

Koko lystin hinnaksi tuli siis noin 140 euroa. Työtuntejakin kului mittailuineen, suunnitteluineen ja toteutuksineen parisenkymmentä. Tässä muutama kuva lopputuloksesta:edestajatakaa

gettoo

0 kommentit

Jätä kommentti

Halutako liittyä keskusteluun?
Sana vapaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *