Rakenna mahdollisimman halpa pyörä

Hintojen ihmettelystä innostuneena, julkaisemme tähän heti perään artikkelin mahdollisimman halvoista osista rakennetun maantiepyörän. Tällä kertaa käytämme kauppana Evans Cyclesiä.

Heti kärkeen joudumme tekemään kompromissin; halvin runko on reippaassa alennusmyynnissä ja poistumassa mallistosta. Toiseksi halvin runko on pieniin (lasten) pyöriin tarkoitettu. Päädyimme valitsemaan, ei niin halvan loppujenlopuksi, Genesis Equilibrium Road Bike Framen sekä etuhaarukaksi Raleigh 700C 1″ A-Head Forkin. Hintaa näille tulee yhteensä 420€. 

Vanteet ovat seuraavana ohjelmistossa ja mukaan tarttuu Miche Excite Road Wheelsetti. Kevyellä alennuksella tällä hetkellä myytävä paketti maksaa 105€. 

Kokonaisia ja halpoja groupsettejä on hankala löytää, joten piti etsiä kaikki osat erikseen. Jälleen huomautus, nämä osat eivät todennäköisesti sovi keskenään yhteen ja valintaperiaatteena on vain hinta. Takavaihtaja on vajaan 12€ hintainen Dahon Neos Rear Derailleur . Etuvaihtajaksi valikoitui alkuperäiseltä hinnaltaan 13€ maksava Shimano Tourney TX50 Front DerailleurChainsetti on 35€ hintainen Shimano FC-M171 Triple ChainsetTakakasetti olkoon Dahon Speed D7/ Vitesse D7  7 Speed Casette hintaa tälle osalla vain 9.35€. 

Pakettiin tarvitaan vielä ohjaustanko, satula, polkimet, renkaat sekä jarrut. Ohjaustanko on mallia Deda RHM01 Road Handlebar (noin 25€)  ja palikka millä sen saa kiinni runkoon on Bontrager 2013 SSR 31.8mm 10 degree rise stem hintaan 17.5€. Jarruiksi soveltuu kaksi kappaletta Shimano Acera M422 V-Brake hintaan 14€ / kpl ja kahvat Dahon Promax Brake lever 2 x 5.84€.  

Yllättävän tyylikkään satulan saa yllättävän halvalla. Kohdalle osui sopuhintainen (halvimmat satulat ovat lastenpyöriin) Madison Flux MTB Saddle  hintaan 30€. Tällä hetkellä alennuksessa ja hinta vain 20€. Vaikka satula on nimensä mukaisesti tarkoitettu maastopyöriin, on se ulkonäöltään mielestämme sopiva myös maantiekulkupeliin. Satulan varsi on mallia Push 400mm Seapost ja alennuksen kanssa tälle mauttomalle putkelle hintaa kertyy vain reipas 15€.  Polkimista valitsemme halvimmat maantiepyöräilyyn soveltuvat lukkopolkimet, näillä kriteereillä valintamme on Wellgo R096 Clipless Road Pedals alennettu hinta 33€. 

Viimeisenä ja vähäisimpänä kaksi kappaletta Vittoria Zaffiro -renkaita kappalehintaan 9.8€. 

Hintaa tälle Evans Cyclesin valikoimista kootulle pyörälle tulee 764.13€. Hinta nousi yllättävän korkeaksi vaikka pyörässä on käytetty suurinpiirtein halvimpia osia mitä kaupasta löytyi, etenkin groupsetin (jarrut, vaihteet, kasetit jne.) osat vaikuttivat melko laaduttomilta. Runko tässä tietenkin suurimman osan maksoi ja se varmasti aivan pätevä tuote onkin, muuten emme suosittele kokoamaan näistä nimenomaisista osista pyörää, sillä 764 eurolla saa valmiiksi kootun, laadukkaan laitteen. Tähän päälle tarvitsee toki vielä kaikennäköistä mutteria ja pulttia sun muuta krääsää (kuten teippiä ohjaustankoon ja kiristys-osa satulaan), joten hinta noussee todennäköisesti vielä viidellä kympillä.

0 kommentit

Jätä kommentti

Halutako liittyä keskusteluun?
Sana vapaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *