Sähköpyörä vai sähköavusteinen polkupyörä?

Onko se pyörä nyt sitten sähköpyörä vai sähköavusteinen polkupyörä? Sähköpyörien tulemisen jälkeen moni on ihmetellyt mitä näillä nyt on sitten eroa. Loppujenlopuksihan nämä kaksi ovat yksi ja sama asia tänä päivänä. Eli sähköpyörä on sähköavusteinen polkupyörä, jota polkemalla saadaan ladattua akkua joka antaa virtaa sähkömoottoriin, joka avustaa polkemisessa esimerkiksi ylämäissä.

Nyt kun tärkein mietityksen aihe on saatu selvitettyä, voidaan hieman katsastella sähköpyörätarjontaa.

Sähköpyörissä on paljon eroja ja monet tunnetutkin pyörävalmistajat ovat tuoneet jo omansa markkinoille. Parhaimmista sähköpyöristä saakin maksaa jo sievoisen summan, mutta niillä matka taittuu myös ensi vuonna ilman, että akku on hyytynyt. Halvimmissa sähköpyörissä kun tuppaa akut olemaan melko heikkoja. Koska sähköpyöriä on niin monta eri mallia (ja moniin on tehty juurikin siihen pyörään sopiva akku) on uuden akun oltava usein juuri se samainen ja saman valmistajan akku kuin aikaisempikin. Sähköpyörälle voikin näin tulla hintaa pidemmällä aikavälillä laadukkaan sähköpyörän verran akkuja uusiessa. Kannattaa siis panostaa laatuun ja lukea arvosteluja ennen ostamista.

Sivuillamme on listattuna kaikki yhteistyökauppojemme sähköpyörät ja hintahaitari on noin tuhannesta eurosta kymmeneen tuhanteen. Siinä on jo valinnanvaraa jokaiselle kukkaron koolle. Kärkipäätä hallitsevat tutut pyörävalmistajat, kuten Specialized, Scott ja Cube.

Sähköpyörissä on ulkomailta tilattaessa myös rajoituksia, joten valitettavasti kaikki listaamamme pyörät eivät välttämättä ole mahdollisia vaihtehtoja Suomeen tilattaessa.

0 kommentit

Jätä kommentti

Halutako liittyä keskusteluun?
Sana vapaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *