Tammikuun suosituimmat pyörämerkit ja -tyypit

Tammikuu ei ole Suomessa se optimaalisin kuukausi pyöräilykelien kannalta. Pyöriä etsitään sivuillamme silti ja tässä tuleekin listaus tammikuun suosituimmista pyörämerkeistä. Sitä hallitsevat odotetusti suositut ja suuret pyörävalmistajat, mutta joukkoon mahtuu myös hieman tuntemattomimpiakin merkkejä.

1. Trek

Noin reilun 10% osuudella suosituin pyörämerkki on ollut kaikkien tuntema Trek. Erityisesti maastopyörät ovat olleet Trekkejä etsivien suosiossa.

2. Cannondale

Myöskin Cannondale on laajan maastopyörävalikoimansa kärkikahinoissa mukana noin 7% osuudella. Ja selkeästi myös maantiepyöräilijät ovat alkaneet jo heräilemään talviuniltaan.

3. Specialized

Cannondalen kanssa samoissa lukemissa pyörii Specialized. Spessuja katselevat eniten maantiepyörien etsijät.

4. Bianchi

Bianchin osuus on tammikuussa ollut hieman alle 7%. Pyörätyypeistä suosituimmam sijan on yllättäen vallannut sähköpyörät.

5. Vitus

Vajaan 6% osuudella pörrää viidenneksi Vitus, joka on kiilannut monen pyörävalmistajajättiläisen ohi. Liekö syynä  hinta-laatusuhteeltaan toimiva kokonaisuus?

Sijat 6-10

Kymmenen kärkeen pääsevät vielä muutamat suuret valmistajat kuten Scott, Giant, Kona ja Felt. Pienemmistä valmistajista mahtui mukaan myös Norco.

Saa nähdä miten merkkien voimasuhteet muuttuvat sesongin lähestyessä. Ensi kuussa voikin olla jo toisenlaiset kuviot.

Suosituimmat pyörätyypit

Vaikka maastopyörät ovat kesälläkin erittäin haettuja pyöriä, on myös talvella maastopyörä käyttökelpoinen peli. Maastopyörät dominoivatkin pyörätyyppien vertailussa, sillä ne ovat fatbikejen kanssa selatuimpia noin 45% yhteenlasketulla osuudella.

Hybridit ja maantiepyörät tulevat perässä noin 10% osuudella molemmat. Pienempiä selausmääriä (noin 7%) löytyy sähköpyöristä ja cyclocrosspyöristä.

0 kommentit

Jätä kommentti

Halutako liittyä keskusteluun?
Sana vapaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Juttuun liittyviä tuotteita: