Vannenauha pyöräilykauden pelastukseksi

Viime pyöräilykausi meni vähän pipariksi kun takarenkaassa ei pysynyt ilma vaikka sisäkumi tuli vaihdettua pariin kertaan kesän aikana. Lisäksi kaupunkipyörät toimivat sen verran hyvin että työmatkat meni niillä sotkiessa. Nyt kuitenkin alkoi vähän tulla kaipuu vanhan kunnon pyörän selkään ja alkoi massiivinen tutkimustyö vian löytämiseksi.

Sisäkumi puhkesi pariin otteeseen vanteen puolelta melko läheltä venttiiliä, joten ongelmana saattoi olla sisään päässyt kivi tai vanteen sisäpinnassa oleva terävä kohta.

Ensimmäinen yritys oli laittaa vanteen venttiiliaukon tienoille jeesusteippiä ja toivoa että se estäisi kivien tulemisen sisään ja pitäisi sisäkumin irti vanteen mahdollisista terävistä kohdista.

…Eipä onnistunut tämäkään kikka, joten seuraavaksi olikin uuden vannenauhan ostaminen. Vannenauha on siis vanteen ja sisäkumin väliin tuleva nauha, joka estää esimerkiksi pinnojen kiristyskohtien hankaamista sisäkumiin.

Tämä pieni nauha näyttää pelastaneen tämän kesän pyöräilyt ja operaatiolle tuli hintaakin huimat 8 euroa. Tosin takarenkaan ulkokumi oli puhkeilun ja pitkän iän johdosta rispaantunut jo sen verran että tuli sekin vaihdettua samalla.

0 kommentit

Jätä kommentti

Halutako liittyä keskusteluun?
Sana vapaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Juttuun liittyviä tuotteita: