Polkupyörä osamaksulla ulkomailta

Suomalaisista polkupyöräliikkeistä sekä verkkokaupoista on helppo ostaa polkupyörä osamaksulla. Osamaksusopimuksen solmiminen onkin monille ainoa vaihtoehto, sillä hyvät polkupyörät ovat kalliita, eikä kaikilla ole varaa maksaa satoja tai tuhansia euroja yhdellä maksusuorituksella.

Ulkomailta polkupyörän saa kyllä lähes aina edullisempaan hintaan, mutta tällöinkin polkupyörästä joutuu maksamaan paljon, eikä suurin osa ulkomaalaisista verkkokaupoista myy polkupyöriä osamaksulla suomalaisille yksityisasiakkaille. Tässä tapauksessa pyörän joutuukin usein hankkimaan kalliimmalla kotimaisesta polkupyöräliikkeestä, yleensä osamaksusopimuksella.

Polkupyörä on kuitenkin mahdollista hankkia osamaksulla myös ulkomaalaisista nettikaupoista, kun otat
sitä varten vakuudetonta lainaa. Voit lainata suoraan tarvitsemasi summan ja maksaa polkupyörän hinnan kokonaisuudessaan. Näin maksat siis ostamaasi polkupyörää osamaksulla, vaikka ostitkin pyörän ulkomailta.

Vakuudeton laina on usein edullisin tapa maksaa polkupyörä osamaksulla

Vakuudettomalla lainalla ostettu pyörä saattaa kuulostaa kalliilta ratkaisulta, mutta todellisuudessa se on usein huokeampi vaihtoehto maksaa polkupyörä osamaksulla, kuin polkupyöriä myyvien verkkokauppojen osamaksusopimukset.

Monet suomalaiset verkkokaupat käyttävät osamaksusopimuksissa luottoyhtiöitä. Eli kun päätät ostaa verkkokaupasta kalliin polkupyörän osamaksulla, niin luottoyhtiö maksaa tämän summan verkkokaupalle. Kuukausilyhennykset maksat siis ostohetkestä lähtien aina luottoyhtiölle, etkä kaupalle.

Luottoyhtiöt ja laskutuspalvelut perivät tietenkin osamaksulla maksamisesta yleensä korkojen lisäksi myös laskutuspalkkioita sekä avausmaksuja. Pienet kuukausittaiset maksuerät voivat kuulostaa houkuttelevilta, mutta jos katsoo luottojen korkoja, niin todelliset vuosikorot voivat nousta lähemmäksi 30 prosenttia.

Vakuudeton pankkilaina tai rahoitusyhtiön laina onkin usein edullisempi ratkaisu. Tällä hetkellä monet pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat vakuudettomia kulutusluottoja 10-13 prosentin todellisella vuosikorolla.

Tuhannen euron polkupyörä luottoyhtiön tarjoamalla osamaksulla tulisi maksamaan yli 1300 euroa, jos takaisinmaksuaika olisi kaksi vuotta ja todellinen vuosikorko 30 prosenttiyksikköä. Pankin vakuudettomalla lainalla pyörä tulisi maksamaan kokonaisuudessaan noin 1130 euroa, jos todellinen vuosikorko olisi 12 prosenttia ja takaisimaksuaikaa samat kaksi vuotta. Vakuudeton pankkilaina tulisi tässä tapauksessa siis 200 euroa halvemmaksi.

Vakuudeton laina on siis helppo ja edullinen tapa hankkia polkupyörä osamaksulla ulkomaisista verkkokaupoista, ja monesti se on myös kotimaisten verkkokauppojen tarjoamia osamaksusopimuksia edullisempi ratkaisu. Ennen kuin tilaat polkupyörää osamaksulla, niin sinun kannattaakin aina tarkistaa, kuinka paljon joudut todellisuudessa maksamaan osamaksusta korkoja, mikäli kyseinen verkkokauppa käyttää laskutus- tai luottoyhtiön palveluita osamaksurahoituksessa.

0 kommentit

Jätä kommentti

Halutako liittyä keskusteluun?
Sana vapaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *