Juomareppu

Juomareppu – Yleistä

Juomareppu on pidemmällä matkalla hyvä lisä pyöräilyyn. Juomareppu selässä ei tarvitse muuta kuin imutella juomaa letkusta janon yllättäessä. Näin kädet pysyy jatkuvasti ohjaustangossa kiinni eikä tarvitse jäädä auton alle tai ajaa ojaan koittaessa saada otetta juomapullosta.

Reppuja on sekä pelkkään juoman varastointiin, että yhdistelmäreppuja, joissa on myös tilaa muille tavaroille. Toki pelkkään juoman varastointiinkin tarkotetuissa repuissa on vähän tilaa pienille tavaroille, kuten avaimille, lompakolle jne.

Juomareppu koostuu siis repusta, jonka sisään voidaan laittaa juomasäiliö, josta lähtee letku juomista varten. Lisävarusteena voi ostaa letkulle pidikkeen, jolla sen saa esimerkiksi kiinni kypärään, jolloin juominen ajon aikana on mahdollisimman helppoa.

Juomareppu – Koko

Repuissa olevan juomapussin koko on normaalisti 1,5 – 3 litraa, mutta myös suurempia löytyy markkinoilta. Tosin viiden litran täyden pussin kuljettaminen selässä kuulostaa hieman hyödyttömältä, sillä sen tyhjentäessä saattaa kerran jos toisenkin joutua pysähtymään, jotta saa tyhjennettyä elimistön oman säiliön.

Koot ilmoitetaan yleensä repun kuljetuskapasiteetin mukaan, sillä juomasäiliöt ovat irroitettavia ja samaan reppuun voi vaihtaa myös eri kokoisia säiliöitä.

Pienet reput

Jos pyöräilysi koostuu pääosin vain paikasta A paikkaan B siirtymisistä, voi pieni ja kevyt juomareppu olla paras vaihtoehto. Reppua ei selässä edes huomaa ja juomaa mahtuu pieniinkin reppuihin enemmän kuin perinteisiin juomapulloihin. Pienten reppujen paino on tyhjänä vain muutaman sadan gramman luokkaa, joten painoa tulee lisää melkeinpä vain juoman painon verran.

 

Isot reput

Isompiin reppuihin mahtuukin sitten yllättäen jo enemmän tavaraa sisään. Isommissa repuissa ei ole enää kauheasti väliä juomasäiliön koolla, sillä tilaa voi parhaillaan olla jopa yli 20 litraa. Repuissa tosin on usein erillinen tasku juomasäiliölle, jotta muut tavarat eivät vahingoittaisi sitä, eikä säiliö hajotessaan kastelisi muita tavaroita. Erillinen tasku myös pitää säiliön hyvin paikallaan ja oikeassa paikassa, jotta juominen olisi mahdollisimman helppoa.

Isompien reppujen paino on pieniin verrattuna moninkertainen, mutta isotkaan reput eivät ole niin suuria, että se merkittävästi vaikeuttaisi polkemista edes täyteen ahdettuna.

 

Eri kauppojen juomarepputarjontaan pääset näistä linkeistä:

Evans Cycles
Chain Reaction Cycles
Wiggle
Rutland
Merlin
Cyclestore