Aloittelijan opas

Ensimmäistä kunnon pyörää tilaavan on hyvä pitää joitakin asioita mielessään tilausta tehdessään. On tiedettävä mitä kaikkea kannattaa pyörän lisäksi laittaa kaupasta tulemaan, jotta ei mene sormi suuhun kun pyörän saa haltuunsa. On myös hyvä tietää millainen pyörä on paras vaihtoehto omiin käyttötarkoituksiin, vaikka yleensä tämä on jo siinä vaiheessa selvää kun on päättänyt satsata uuteen pyörään. Tässä pieni opas pyöräkaupoissa asiointiin. Lisää ja tarkempaa tietoa löydät Tietoa-sivulta.

Jos olet tilaamassa uutta pyörää, niin on syytä selvittää minkä kokoinen pyörä on sopiva juuri sinulle. Enemmän tietoa löydät pyörän koko -sivulta

Mitä tilata?

Riippuen siitä mistä pyöränsä tilaa, saattaa mukana tulla tarvittavat työkalut pyörän kokoamiseen, sillä monet paikat lähettävät pyörän noin 80% koottuna, eli joitain osia pitää vielä liittää toisiinsa ennen ajelulle lähtöä. Helpompaa kokoamisesta tulee kun tilaa samalla ”multi toolin” eli monitoimityökalun, jossa on kaikki pyörän perussäätöihin sopivat ruuvipäät. Näitä on aina muutamasta eurosta sadan euron arvoisiin asti. Työkaluja löytyy joka kaupasta, tässä muutama linkki josta pääset suoraan ”multi tool”-sivulle: Evans Cycles, Wiggle ja Chain Reaction Cycles.

Samalla on myös hyvä tilata muutama sisäkumi ja kumin paikkaussarja varalle, sillä pidemmillä matkoilla on ikävä kun kumi puhkea ja sopivaa kauppaa ei ole lähimaillakaan.

Kumien on myös hyvä olla täynnä ilmaa niin ajaminen saattaa tuntua mukavammalta. Pyörien venttiilit vaihtelevat eri pyörätyyppien välillä, mutta on olemassa pumppuja jotka käyvät Schrader ja Presta-venttiileihin jotka ovat ne yleisimmät pyörän venttiilit. Kumien pumppaaminen pienellä käsipumpulla sopivaan rengaspaineeseen voi olla tuskallista puuhaa. Jos tämä ei kiinnosta voi hankkia kunnon lattiapumpun tai käydä lähimmällä huoltoasemalla täyttämässä renkaat. Huoltoasemilla ei pysty täyttämään presta-venttiilillä varustettuja pyöriä, ellei osta adapteria jonka avulla homma hoituu. Hieman kattavampi opas pumppuihin löytyy meidän pumppu-tietosivulta.

Polkupyörätulkomailta.com suosittelee myös kypärän ostamista, jos sellaista ei ennestään löydy. Suurin osa sivustoillamme olevista kaupoista tarjoaa laajan ja laadukkaan valikoiman kypäriä. Ilman kypärää ajaminen on yhtä hölmöä kuin autoilu ilman turvavöitä.