Polkupyörän peräkärry

Polkupyörän peräkärry on kätevä varuste, mikä sopii lähes pyörään kuin pyörään. Tarjolla on peräkärryjä sekä ihmisten (lasten), että tavaroidenkin kuljetukseen. Valikoimaltaan tämä markkina ei ole järin suuri, mutta kärryjä on silti ihan mukava valikoima, mistä löytää käyttötarkoitukseensa sopivan. Monet käyttävät lapsille tarkoitettuja, katettuja, kärryjä myös tavarankuljettamiseen. Se onkin parempi vaihtoehto mikäli sinulla on lapsia, mutta myös kuljetustarpeisiin tarvitaan toisinaan kärryä.

Isommille lapsille tarkoitettuja ”jatkeita” on myös jonkin verran valikoimissa. Niissä pyörän taakse kiinnitettävässä trailerissa on polkimet ja ohjaustanko.

Polkupyörän peräkärryn kiinnitys ja käyttö

Kärryt kiinnitetään useimmiten takanapaan joko kahdella tai yhdellä kiinnikkeellä. Poikkeuksen tekevät mallit missä on polkimet ja ohjaustanko (kuvassa ylhäällä). Siinä kärry kiinnitetään pystyputkeen tai satulaan. Kannattaa ottaa huomioon, että mikäli kärryä ei tarvitse, se kannattaa aina irrottaa kun sitä ei tarvita. Vaikka kiinnitys olisi kuinka hyvä, rasittaa peräkärry aina jonkin verran takavannetta ja napaa. Tämä saattaa aiheuttaa vanteen vääntymistä tai navan vaurioitumista. Tarkista ennen liikkeellelähtöä, että polkupyörän peräkärry on kunnolla kiinni.

Valikoima ja hinta

Kuten alussa mainittua, valikoima ei ole tässä tapauksessa suuri ja se johtuu ymmärrettävästi markkinan suuruudesta. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä että hinnat olisivat kovinkaan korkeita. Käteviä peräkärryjä nimittäin saa itselleen alta 150€. Se on periaatteessa pieni hinta siitä, että voi tarvittaessa tehdä isompiakin ostoksia kerralla ja saada ne pyörän kyydissä kotiin.

Lapsille tarkoitetut kärryt ovat hieman kalliimpia mutta nekin pysyvät alkaen hinnoissaan reilusti alle 200 euron ja ovat taatusti turvallisempia kuin tarakalle kiinnitettävät muovi-istuimet. Kätevimmissä malleissa kärrystä saa muunnettua hetkessä lastenrattaat kun on aika laittaa pyörä parkkiin.

Kuvan kärrylle luvataan 40kg kantokykyä, eli parin viikon ruokaostokset saa kerralla mukaan.

Tutustu polkupyörien peräkärryvalikoimaan

Evans

Cyclestore

Chain Reaction Cycles